Huetink Lelies Nieuws: November 2016
 
Activiteiten
Het blijft onveranderd druk op ons bedrijf met de lelie oogst en verwerking. Alle werkzaamheden liggen goed op schema. Ondanks de drukte die de oogst met zich mee brengt, zijn alle werkzaamheden min of meer repeterend: stelen trekken, rooien, spoelen, pluizen, sorteren en afleveren. Daarnaast zijn we ook al mooi op tijd begonnen met het inpakken van de lelieschubben.
 
 
 
Prima rooi omstandigheden tot nu gedurende lelie oogst 2016
 
 
Als de lelieschubben terug komen uit Polen, worden ze ontsmet en vervolgens in kokospeat en in geperforeerde plastic zakken ingepakt. De schubben worden daarna in een warmte cel opgeslagen, zodat op de breukvlakken van de schubben nieuwe bolletjes kunnen gaan groeien. Hiermee kweken we nieuw uitgangsmateriaal voor de toekomst. Naast het inpakken van schubben, pakken we ook restanten leliebollen in finnpeat in. Dit zijn partijen leliebollen die op dit moment niet zo gemakkelijk te verkopen zijn.  Deze bollen worden later in de ijshandel verkocht.
 
 
Weer- en klimaatomstandigheden
Over het weer kunnen we niets anders dan tevreden zijn. Mooi, redelijk stabiel najaarsweer. De eerste drie dagen van week 48 kon er niet gerooid worden, vanwege de eerste vorstperiode van dit najaar. Kijkend naar de weersverwachtingen voor week 49, kan dit wel een herhaling van week 48 worden. Dat wij sinds vorig jaar over twee rooimachines in de lelies kunnen beschikken, is toch wel een uitkomst.
We hopen dat we de komende weken nog goed door kunnen rooien, zodat we de oogst voor de kerst kunnen afronden.
 
 
 
Week 48 was een topweek qua bollen verzending: 633 pallets werden verladen
 
 
Markt
Lelie oogst 2016 lijkt een matige oogst te gaan worden. Zeker in de LA-hybriden, voor zover deze zijn gerooid. Gevolg is dat de restanten redelijk hun weg vinden, ondanks een matige marktvraag. Hoe de oriental en OT markt zich de komende tijd zal ontwikkelen, is nog weinig te zeggen. Daarvoor zijn er nog te weinig rassen boven de grond. In de volgende Huetink Lelies Nieuws, zullen we daar meer over melden.
Tuesday the 18th.
Design by 888