Huetink Lelies Nieuws: Oktober 2016
  
Activiteiten
Vanaf half oktober zijn we vol gas begonnen met  het lelies rooien en verwerken. De omstandigheden zijn goed, als dit zo door gaat tot aan het eind van dit jaar, dan tekenen we daar voor. Vanwege de enorme drukte op dit moment, houden we deze Huetink Lelies Nieuws dit keer beperkt.
 
De eerste schubbollen zijn ook al weer naar Polen verzonden, waar ze door Jaap met z’n meiden worden geschubt. De lelieschubben worden geprepareerd, met als doel om uiteindelijk nieuw plantgoed te produceren. Volgende maand meer hier over. 
 
 
 
Het schubben van onze leliebollen in Polen 
 
 
Weer- en klimaatomstandigheden
Begin oktober was het nog zo droog, dat er een perceel White Heaven schubben beregend moest worden, alvorens we konden rooien. De grond was net poeder, waardoor te veel schubplantgoed verloren dreigde te gaan, doordat het door de zeefmatten heen dreigde te vallen. Gelukkig heeft het in week 42 zo’n 50 mm geregend, waardoor de lelies vlotter begonnen af te rijpen. Dit komt de oogst en verwerking ten goede. 
 
 
Markt
De voorverkoophandel is met de start van de oogst, over gegaan in de daghandel. Over het algemeen loopt dit redelijk door. Uiteraard zijn er de nodige soorten en maten, die wat moeizaam verkopen. Maar over het algemeen hobbelt het wel wat door. De niet overvloedige oogst zal hier zeker debet aan zijn. 
 
 
Assortiment
Deze maand vragen wij uw aandacht voor de zeer aparte rode Casino Lelie Pokerface. Een lelie die werkelijk uniek van kleur is. Vanaf maat 14/16 is deze lelie goed bruikbaar. Van oogst 2016 is op dit moment geen aanbod beschikbaar meer, maar heeft u interesse voor volgend jaar; laat het weten!
 
 
  
Pokerface heeft een absoluut unieke rode kleur!
 
Tuesday the 18th.
Design by 888